Alimlər arıqlama haqqındakı ən populyar miflərdən birini təkzib etdilər

0
22

ABŞ-ın Arizona Universiteti alimləri karbohidratların istehlakı və atıq çəki arasındakı əlaqəni təkzib ediblər.

Bu barədə “Advances in Nutrition” jurnalında məqalə dərc olunub.

Araşdırma müəlliflərinin fikrincə, yüksək qlikemik indeksə malik məhsullar çəkiyə təsir etmir. Belə məhsullardan nümunə kimi ərəb xurması, ağ çörək, düyü və kartof göstərilib.

İki milyona yaxın insan üzərində aparılan tədqiqatlar sübut edib ki, qeyd olunan məhsullarla qidalanan şəxslər artıq çəkiyə meyilli deyillər. Əksinə, yüksək karbohidratlı qidaların dügün nisbətdə qəbulu sağlam çəkini saxlamağa köməklik edir.

PAYLAŞ

BIR CAVAB BURAXIN

Şərhinizi daxil edin!
Adınızı bura daxil edin

*

code