Gilas sapının faydaları – Hansı xəstəliklərdə istifadə edilir?

0
7
Müxtəlif ağrı və şişkinliyə qarşı istifadə edilən gilas sapının bir çox faydaları vardır.
 
Medonline.az gilas sapının faydalarını təqdim edir:
 
Susuzluqla bağlı olan problemləri aradan qaldırır
Böyrəklər üçün faydalıdır
Qanı təmizləyər
Böyrək daşının yaranmasını gecikdirər
Xolestrolu aşağı salar
Artıq suyun orqanizmdən atılmasına kömək edər
Qaraciyər üçün faydalıdır
Kilo verməyə kömək edər
İdrar yolu infeksiyalarına xeyirlidir
 
Ödəmə qarşı faydaları
 
Dəri, ayaqlar, qollar və ayaq biləyi daxil olmaqla bədənin hansısa bir yerində ödəm yarana bilər. Gilas idrara çıxma yolu ilə vücudunuzu detoks edər və beləliklə ödəmin qarşısını alar. Mensturasiyadan qaynaqlanan şişkinlik, toksinləri atmaq da gilas sapları ilə müalicə edilə bilər.
 
Böyrəyi yaxşılaşdırar
 
Gilas sapları böyrəkləri bəsləyən zəngin anti-enflamatuar özəlliklidir. Böyrək daşının müalicəsində də faydalıdır. Həmçinin, antioksidan xüsusiyyətinə sahbdir və bədəndəki toksinlərin atılmasına kömək edər.
 
İdrar yolu infeksiyalarına yararlıdır
 
Zərərli bakteriyaların səbəb olduğu idrar yolu infeksiyası zamanı sidiyə çıxarkən ağrı olar. Gilas sapları vücudunuza sakitləşdirici bir təsir verər və antioksidan xüsusiyyətə sahibdir.
 
Kilo verməyə kömək edər
 
Gilas sapları kilo verməkdə faydalıdır. Bədəndəki bütün toksinləri və yağları atan önəmli bir detoksifikatordur.
 
Romatizmaya faydalıdır
 
Gilas sapları romatizmaya faydalıdır.
 
VİŞNƏ SAPI ÇAYI NECƏ HAZIRLANIR?
 
Gilas saplarını istifadə etmək üçün əvvəlcə qurutmaq lazımdır. Təmiz bir kağıza yayın və tamamən qurumaları üçün bir neçə gün gözləyin. Daha sonra bunları kağız və ya bez torbalarda saxlayın.
 
Bir fincan çay üçün 2 çay qaşığı qurudulmuş gilas sapına ehtiyac olacaq. Dəmləyin və 10 dəqiqə gözləyin.
 
Bundan faydalanmaq üçün səhər və axşam yeməyindən əvvəl 1 bardaq içə bilərsiniz.
 
İshal və aşağı təzyiqiniz varsa, gilas sapı çayı məsləhət edilmir.
 
Gilasları yuduqdan sonra bol su ilə yaxalayın. Bir neçə gün kölgədə qurudun. Kif olmaması üçün yaxşı qurutmaq lazımdır.
 
Saplar quruduqdan sonra böyük çay stəkanı üçün 1 yemək qaşığı (10-15 ədəd) istifadə edə bilərsiniz. Gilas saplarını bir neçə dəfnə yaprağı ilə birlikdə böyük stəkana qoyun və qaynar su tökün. 15 dəqiqə dəmləyin. Dəmləmə müddətini uzatsanız, çayın dadı acı ola bilər.
 
Əlavə olaraq, limonda sıxa bilərsiniz.
PAYLAŞ

BIR CAVAB BURAXIN

Şərhinizi daxil edin!
Adınızı bura daxil edin

*

code